Què plantar a l’hort que requereixi poca aigua

Les plantes que necessiten menys aigua solen ser aquelles que s’han adaptat a entorns secs, autòctones o que tenen característiques fisiològiques que els permeten conservar l’aigua de manera eficient. Aquí alguns exemples d’hortalisses, arbres fruiters, aromàtiques, etc. que requereixen menys aigua:

HORTALISSES

La ceba: És una hortalissa que tolera bé la sequera i pot crèixer amb menys aigua que altres cultius.

L’all: És similar a la ceba en la seva capacitat per afrontar la sequera i pot ser una bona opció en zones amb escassetat d’aigua.

La pastanaga: Són hortalisses relativament resistents a la sequera i poden desenvolupar-se en terres amb poca aigua.

Els espinacs: Poden créixer en terres relativament seques i no requereixen tanta aigua com altres hortalisses de fulla.

Les bledes: Són unes hortalisses resistents a la sequera i poden ser una opció viable en zones amb poc recurs hídric.

Els raves: Són hortalisses de creixement ràpid que poden desenvolupar-se amb quantitats moderades d’aigua.

HERBES AROMÀTIQUES

El romaní: Una planta mediterrània extremadament tolerant a la sequera.

La farigola: És una planta coneguda per la seva resistència a les condicions de sequera i al seu baix requeriment d’aigua.

La santolina: Originaria del mediterrani és una planta extremadament resistent a la sequera i al seu baix manteniment. Coneguda per la seva fragància característica i la seva capacitat per atreure papallones i altres pol·linitzadors a l’hort.

Espígol: Planta mediterrània molt resistent a la sequera que prefereix els sols assolellats i ben drenats. Les flors de lavanda atrauen abelles i altres pol·linitzadors.

ARBRES FRUITERS

El magraner: És un arbre conegut per la seva resistència a la manca d’aigua i pot tolerar sols secs i temperatures elevades.

El garrofer: Originari de la regió mediterrània, és conegut per la seva capacitat per créixer en terrenys secs i pedregosos amb poca aigua. És resistent a la sequera i és capaç de sobreviure amb un mínim de reg.

La figuera: Arbre robust que s’adapta bé a les condicions de sequera moderada.

La Parra: Coneguda per la seva capacitat per sobreviure amb poca aigua, especialment una vegada que està establerta.

L’olivera: Arbre conegut per la seva resistència a la sequera. Aquest arbre mediterrani prospera en condicions assolellades i poc humides.

FLORS

La calèndula: És una planta anual fàcil de cultivar que prospera en condicions assolellades i poc humides. Té una gran tolerància a la sequera i floreix amb colors brillants que atrauen papallones i altres insectes beneficiosos per l’hort.

La caputxina: És una planta molt resistent que creix en quasi qualsevol tipus de sòl, inclosos els terrenys secs. Tota ella és comestible i també té la capacitat de repel·lir algunes plagues.

El girasol: Aquesta planta robusta pot créixer en terrenys secs i necessita poc manteniment una vegada establerta. Els girasols produeixen flors grogues brillants que afavoreixen els pol·linitzadors com les abelles.

Cal tenir en compte que, malgrat aquestes característiques, la quantitat d’aigua necessària per a un cultiu específic pot variar segons factors com el clima local, la temporada i les pràctiques de cultiu. Una terra que retingui l’aigua i una cobertura vegetal de ben segur que ajudarà, com també una tela ombrejant de cara a les altes temperatures de l’estiu.

Altres post que et poden interessar